Proiectul “Academia copiilor” s-a derulat anul trecut cu mare succes ȋn rȃndul minorilor. Primăria Sectorului 2 continuă programul, care vine cu surprize plăcute pentru copii şi tineri. “Cȃnd voi fi mare” este un proiect care debutează anul acesta şi se adresează copiilor instituţionalizaţi.

Obiectivele “Aademiei copiilor”, urmăreşte dezvoltarea şi deversificarea serviciilor alternative de educaţie, cu scopul de a creşte valoarea actului educaţional. Proiectul este opţional pentru fiecare şcoală şi se va derula ȋn perioada 16 septembrie 2019-12 iunie 2020. El se va derula ȋn sălile de clasă, terenuri şi săli de sport puse la dispoziţie de Primăria Sectorului 2. Disciplinele/activităţile desfăşurate se vor face pe baza unui orar stabilit cu şcoala şi ȋn funţie de dotările fiecărei unitţi de ȋnvăţămȃnt. Copiii preşcolari vor putea să se ȋnveţe sau să se perfecţioneze ȋn limbi străine (engleză, franceză, germană), dansuri şi muzică, iar grupele vor fi formate de 10-30 de copii. Cei din ȋnvăţămȃntul primar, pot opta pentru lecţii de limba romănă, matematică, limbri străine, activităţi sportive (karate, baschet, dansuri, şah, handbal), arte vizuale, muzi, robotică. Pentru copiii din gimnaziu, ȋn afara materiilor de bază, se va pune accent pe scrierea creativă, consiliere ȋn orientarea şcola profesională, nătate şi prim-ajutor. Liceenii vor avea ȋn plus cursuri de planing familial şi de educaţie financiară. Şi ȋnvăţămȃntul special are cursuri specifice.

Surpriza din acest an a fost anunţată de viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu. Dragi academicienidin Sectorul 2,
În urma unui parteneriat încheiat între instituţia noastră și prietenii de la Proedus, punem la bătaie 700 de locuri în tabere educaţionale în Grecia, Predeal și Costinești, în această vară, pentru elevii înscriși în programul Academia Copiilor Sector 2!

Pe data de 6 MAI 2019, vom demara un CONCURS în care ELEVII DE GIMNAZIU ȘI LICEU pot câștiga, alături de colegii lor din grupa din Academia Copiilor, cele 700 de LOCURI ÎN TABERELE EDUCAŢIONALE din cele 3 destinaţii menţionate.

Vă veţi distra, vă veţi juca și veţi învăţa muuulte lucruri noi! Staţi cu ochii pe pagina noastră de Facebook pentru a afla regulamentul și toate detaliile în legătură cu acest concurs, dar și pentru a fi la curent cu desfășurarea acestuia!, a anunţat Dan Cristian Popescu.

Un alt proiect votat de Consiliul Local Sector 2 se referă la orientarea profesională a copiilor instituţionalizi. Ȋn cadrul programului “Cȃnd voi mare se vor testa abiliţile copiilor care vor şti să-şi aleagă meseria care li se potriveşte.