Primarul General, Gabriela Firea, împreună cu viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, au inaugurat o nouă creşă, construită de Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, în Sectorul 2.

“Creșa Margareta, situată ȋn Bulevardul Ferdinand numărul 13, vine cu un număr de locuri necesar părinților care lucrează și trebuie să ȋși lase copiii undeva. Suferim din cauza pandemiei de coronavirus care ne-a redus la mai puțin de jumătate numarul de creșe din sectorul 2, de aceea, orice loc ȋn plus e de mare ajutor. Trebuie să fim alături de părinții care merg la serviciu și au nevoie de ajutorul nostru. Ȋn sectorul 2, acasă, oamenii contează”, a spus viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Gabriela Firea a explicat că, în urma pandemiei generate de virusul SARS COV2, activitatea creșelor și grădinițelor din Capitală a fost afectată din cauza măsurilor de distanțare impuse.

„Am dorit astfel să venim în sprijinul bucureştenilor şi am luat decizia să construim în această toamnă, prin DGASMB, mai multe creșe sociale pentru copii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani, în sectoarele 2, 5 şi 6... Am inaugurat astăzi o noua creşă în București. Am crescut numărul de locuri în astfel de centre, doar în această vară, cu încă 200. Trei dintre creşe sunt gata, la trei se fac încă amenajări”, a declarat Primarul General al Capitalei.

Firea a precizat că nu vor fi clase cu mai mult de 5-7 copii, astfel încât să fie respectate cu stricteţe siguranţa şi protecţia sanitară.