Locuitorii și trecătorii de pe strada Cetatea de Baltă din Sectorul 6 al Capitalei s-au „bucurat” astăzi de un nou spectacol oferit de rețeaua de conducte Termoenergetica (RADET). O coloana de apă fierbinte s-a ridicat la peste 10 metri înălțime, în mijlocul zonei circulate, în apropierea blocurilor.

Potrivit informațiilor primite de ziare.com, avaria la rețeaua de termoficare a fost sesizată de trecători la orele prânzului, atunci când apa a început să țâșnească din subteranul străzii.


La solicitarea reprezentanților mass-media, directorul executiv al Companiei Municipale Termoenergetica SA, Alexandru Burghiu, a oferit explicații cu privire la incident.

"S-a spart acolo o bretea a unei magistrale. Presiunea era de 3 atmosfere, iar fiecare atmosferă înseamnă că apa se poate ridica la 10 metri înălțime. Din cauză că e o conductă mai subțire, ea a fost introdusă acolo într-o galerie nevizitabilă.

Echipa Termoenergetica este deja acolo și încearcă să izoleze avaria. Practic, din cauză că galeria e nevizitabilă, se merge mai departe de locul avariei pentru a se închide apa.
După izolare, se va săpa în zonă și se va repara țeava respectivă. La acest moment, echipa noastră face și o evaluare a situației, pentru a vedea dacă s-au produs ceva pagube, cum ar fi la autoturismele parcate în zonă. Evident, în cel mai scurt timp pe site-ul Termoenergetica vor fi postate informațiile privind situația lucrărilor la avarie", a precizat Alexandru Burghiu.

Pe site-ul companiei (https://www.cmteb.ro/opriri/Opriri_avarii.pdf), Termoenergetica Bucureşti S.A. anunţă oprirea agentului termic, pentru remedierea avariilor apărute în reţeaua de termoficare, în 3 zone din sectorul 6. În total, agentul termic a fost oprit pentru locuitorii a 42 de immobile pe de străzile Str. Dreptăţii, Roşia Montană, Dezrobirii, Cetatea de Baltă, Bd. Uverturii, Bd. Iuliu Maniu și Str. Dealul Ţugulea.

Reluarea furnizării agentului termic este estimate pentru 27 ianuarie, ora 24:00.