Alexandra Dobre la doar 26 de ani pare să fie abonată la funcții publice bine plătite. Fosta consilieră a lui Gabriel Oprea și Neculai Onțanu, fără nicio experiență în sănătate, a devenit noua șefă a Consiliului de Administrație al Spitalului Filantropia. Angajații spitalului s-au revoltat. Dobre are mai multe funcții în subordonatele Primăriei Capitalei.


La 26 de ani, fostă consilieră a lui Nicolae Onțanu și a lui Gabriel Oprea, Alexandra Dobre, ocupă 4 poziții în instituțiile subordonate Primăriei și Consiliului General: director general al Centrului pentru Seniori al Municipiului București; membru în CA de la Spitalul de Copii Gomoiu; președintele CA de la Spitalul Filantropia; membru în CA la Societatea Service Ciclop SA, firmă deținută de Consiliul General al Municipiului București.

În trecut, ea a fost director general al Centrului Cultural Nicolae Bălcescu, din subordinea Primăriei Sectorului 4 (2016-2018) și consilier personal pentru doi miniștri: Elisabeta Lipă (MTS, 2016) și Gabriel Oprea (MAI, 2014-2015), pe când avea 21 de ani.

Marți, angajații Spitalului Filantropia au ieșit pe holuri, așteptând să discute cu directoarea tuturor spitalelor Primăriei, trimisă de urgență de Gabriela Firea la Filantropia ca să medieze conflictul. Personalul spitalului este revoltat de gravele deficiențe în aprovizionarea cu materiale sanitare și medicamente, provocate, spun ei, de amatorismul conducerii.

Spitalul Filantropia din Capitală este cea mai mare și mai performantă maternitate din sudul țării, unde 5.200 de femei au născut aici în anul 2018.

“Nu a răms CA al PMB în care nemerituoșii și proștii să nu fie numiți politic. E plin de astfel de directorași și directorașe fără experiență, puși peste munți de bani. Chestiunea asta cu CA-urile este generalizată. Este un modus operandi – regulă în administrația Firea. Toate firmele alea ilegale pe care nu vrea să le lichideze sunt ticsite. Toate agențiile primăriei, toate subdiviziunile! TOT! Să fii în vreo 2-3-4 CA-uri, cu indemnizatii de 3.000 – 4.000 de lei pe lună fără să faci nimic, plus un job de șef la PMB. Te-ai căptușit bine! Firea a preluat PMB cu 55 de subdiviziuni (oricum multe) și le-a dublat, aproape numărul. Am ajuns la vreo 95 de astfel de entități (Administrații, Firme, ADI-uri). Toate toacă bugetul pe indemnizații de CA, salarii, echipamente, automobile, telefoane, fără a da nimic în schimb bucureștenilor pe care-i parazitează. A venit vremea să denunțăm putregaiul care a încolăcit Capitala! Îi rog pe angajații din PMB și din instituțiile subordonate să-mi trimită numele acelora aduși politic, prin apartenența la clanul Firea-Pandele sau PSD sau ALDE, în PMB și în instituțiile subordonate primăriei! Cum am protejat identitatea acelora care mi-au mai trimis astfel de informații timp de trei ani, o voi face în continuare. Sau trimiteți informații de pe conturi anonime de facebook sau de e-mail”, este mesajiul consilierului general PNL Ciprian Ciucu.