Prefectul de București a fost demis și înlocuit cu apropiat al Gabrielei Firea. Guvernul i-a demis și pe prefectul și subprefectul de Olt pentru modul dezastruos în care au gestionat cazul Caracal. Decizia este deja anunţă de premier încă din weekend când prefectul nici măcar nu s-a obosit să revină din concediu pentru a gestiona situaţia.

Prefectul de Bucureşti, Sever Romulus Stana, a fost demis miercuri deoarece s-a opus de multe ori acţiunilor, adesea ilegale, ale primarului general Gabriela Firea. El a contestat în instanță mai multe proiecte, de la înființarea companiilor municipale la achiziția de terenuri din Parcul Verdi. Stana a fost numit în timpul scandalurilor dintre Firea și Dragnea, el fiind consilier personal al primarului Gabriel Mutu, care preluase conducerea filialei PSD București. Guvernul l-a numit în funcție pe Sever Romulus Stana, în luna ianuarie, după ce Speranței Cliseru, o apropiată a familiei Pandele, i-a încetat mandatul.

Noul prefect, averi în Voluntari

În funcția de prefect a fost numit Marius Cristian Ghincea, fost prefect de Ilfov, în prezent director în Primăria Capitalei.

Potrivit declarației de avere, el are domiciliul în Voluntari, Ilfov. Soția, Alexandra Ghincea, este consillier în cadrul Primăriei Voluntari și censor în cele două societăți al Primăriei condusă de Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea. Cei doi au 4 terenuri și o casă în Voluntari, datorii dar și multe conturi de mii de lei și de euro.