Pe 28 februarie 2019, Curtea de Apel Bucureşti a judecat recursul privind procesul de desfiinṭare a mai multor instituṭii din subordinea Primăriei Capitalei. CAB a decis suspendarea HCGMB 721/2018 votată cu majoritate simplă.

Administraṭia Străzilor, Administraṭia Fondului ȋmobiliar, ALPAB sau Administraṭia Cimitirelor trebuie să funcṭioneze ȋn continuare. “Soluia pe scurt: CU UNANIMITATE DE VOTURI Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a disp. art. 45 alin. 3 din Legea nr. 215/2001. Respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare cu privire la art. 45 alin. 1 din Legea nr. 215/2001. Respinge recursul ca nefondat. CU MAJORITATE DE VOTURI, obligă recurentul achite intimatei reclamante suma de 2000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs, reduse de instanţă. CU OPINIA SEPARATĂ A JUD. MONICA NICULESCU, în sensul respingerii ca inadmisibile a pretenţiilor intimatului privind obligarea recurentei la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs în 48 de ore de la pronunţare în privinţa respingerii ca inadmisibilă a cererii de sesizare cu privire la art. 45 alin. 1 Definitivă în rest. Pronunţată în şedinţa publică din data de 28.02.2019.
Document: Hotarâre 28.02.2019, se poate vedea pe site-ul portal.just.ro

Procesul a fost deschis de firma Vesta Investment SRL. Potrivit informaṭiilor, Vesta Investment SRL este societatea care a deţinut monopolul producerii de triunghiuri reflectorizante obligatorii pentru orice automobil, din februarie 2007. În 2008, cu ocazia organizării Summitului NATO la Bucureşti, Radu Ştefan Spirea a reuşit să bage în conturile firmei sale Vesta Investment suma de 1,9 milioane euro pentru asigurarea balizelor de plastic cu ajutorul cărora s-a creat acel culoar unic de transport pe care s-au deplasat maşinile cu şefii de stat din NATO veniţi la Bucureşti, de la Aeroportul Henri Coandă până în centrul Bucureştiului.

Pe 9 iulie 2007, la doar două luni după referendumul pentru suspendarea preşedintelui, Vesta Investment a câştigat cele două contracte pentru semnalizarea de orientare în zona de sud, respectiv de nord a Capitalei, în valoare de 1,52 milioane de euro fără TVA, în asociere cu SC Dual Man SRL, în condiţiile în care la licitaţia deschisă organizată de Administraţia Străzilor participaseră doar firmele care au şi câştigat, Vesta Investment şi Dual Man SRL.