Tribunalul Bucureşti a anulat hotãrârea Consilului General prin care a fost majorat tariful pentru parcarea în zona centralã a oraşului. Decizia este cu recurs. Grav este cã taxa a fost încasatã şi dupã ce instanţa a declarat ilegale companiile municipale înfiinţate de primarul general Gabriela Firea.

Pe 6 februarie 2019, Tribunalul Bucureşti a dat soluţia pe scurt a dosarului în care USR a atacat decizia de majorare a tarifului pentru parcare în centrul oraşului de la 1.5 lei/orã la 10 lei/orã.

Tribunalul Bucureşti a anulat pe fond hotărârea de consiliu general prin care s-a majorat tariful pentru parcare.

De cele mai multe ori, Gabriela Firea nu face nimic altceva decât spectacole și vouchere. Când face câte ceva, vezi companiile municipale sau tarifele la parcare, de cele mai multe ori Gabriela Firea încalcă legea”, spune Adrian Alexandru, consilier local la Sectorul 2.
parcare

Soluţia pe scurt a Tribunalului Bucureşti aratã cã “admite cererea şi anuleazã HCGMB 322/2018”. Hotãrârea a intrat în vigoare la 1 iulie 2018 şi a fost aplicatã de Compania Municipalã Parking Bucureşti, declaratã ilegalã de instanţã.