Acuzaţii, blesteme şi ameninţãri ale proprietarilor de chioşcuri “Acces” care şi-au vãzut afacerea doborâtã de voinţa abuzivã a unui primar certat cu cartea. Alte 35 de chioşcuri de ziare şi cãrţi au fost ridicate noaptea trecutã de reprezentanţii Primãriei Sector 3 şi de Poliţia Localã.


Robert Negoita, primarul Sectorului 3, a declanșat noaptea trecutã operațiunea de ridicare a chioșcurilor “Acces”. Este pentru a doua oarã în acest an când chioşcurile pline cu marfã sunt luate de pe strãzi şi depozitate pe un câmp în comuna Berceni. Potrivit proprietarilor de chioşcuri, operaţiunea se ȋncadreazǎ ȋn fobia PSD fațǎ de presǎ. Ei spun cã nu au primit nicio somație sau înștiințare cu privire la lichidarea chioşcurilor de pe spaţiul public. Ȋn fiecare din ele este marfǎ (ziare, reviste) ȋn valoare de 6-7 mii de lei fiecare.
asalt2
Ionuț Ionut Nejloveanu, președintele Asociației Patronale a Difuzorilor de Presǎ din București, spune cǎ la un moment dat s-a zvonit cǎ chioșcurile vor fi ridicate, dar nu a existat vreo notificare oficialǎ ȋn acest sens. O operațiune similarǎ s-a petrecut anul trecut ȋn sectorul 4 al Capitalei, când primarul PSD Daniel Bãluţã a invocat ȋnlocuirea chioșcurilor cu altele moderne
. Se pare că în clipa de față primarul Robert Negoiță 3 bate recordul şi anume...va fi singurul sector fără presă scrisă”, mai spun proprietarii de chioşcuri.
asalt3 asalt4

Pe reţelele de socializare au apãrut tot felul de reacţii: “Domnule Negoiţã, nu v-a plãcut şi nu vã place cartea. De fapt, doriţi un sector analfabet!”; “Ãsta-i PSD-ul! Jaf la drumul mare pe timp de noapte!”; “Sã-ţi stea în gât abecedarul!”; “Să ai o noapte pe o macara!