Noul ambasador American, Adrian Zuckerman, i-a prezentat weekendul acesta copiile scrisorilor de acreditare ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Ȋn prima ȋntâlnire dintre cei doi, au fost atinse subiecte precum parteneriatul strategic România-SUA, colaborarea dintre cele două state, precum și Programul Visa Waiver, conform comunicatului oficial al MAE.

Ambasadorul agreat Adrian Zuckerman și-a exprimat angajamentul de a contribui la dezvoltarea puternică a acestui parteneriat, subliniind aprecierea de care România se bucură din partea Președintelui Donald Trump și la nivelul întregii Administrații a SUA și menționând că ,”România nu poate avea un prieten mai bun decât SUA”.

De profesie avocat, Zuckerman este român. El a emigrat în Statele Unite, ȋmpreună cu familia, la vârsta de 10 ani, dar scrie și vorbeşte fluent limba română.

La audierile în Comitetul de relaţii externe al Senatului SUA, el a afirmat că “Dacă voi fi confirmat în funcţie, voi sprijini eforturile anticorupţie din România. Lupta anticorupție şi independența sistemului judiciar sunt vitale pentru prosperitatea şi securitatea României pe termen lung”.

Fostul ambasador, Hans Klemm, a părăsit România cu o declarație emoționanță pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA: „Vă mulţumesc pentru căldura cu care m-aţi primit peste tot în România. Sărbători fericite tuturor!”.