Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că, de la 1 ianuarie 2020, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi Casa Naţională de Pensii vor avea acces direct în REVISAL, baza de date cu toţi angajaţii din România.

“Nu există “Nu se poate!”. Se poate! Cu insistență dar - se poate! Astăzi am cerut redactarea și am și semnat un ORDIN pentru ca ANOFM, ANPIS, Casa Națională de Pensii să aibă, de la 1 ianuarie 2020, acces direct în REVISAL, baza de date cu toți angajații din România gestionată de Inspecția Muncii.Nu accept ca o persoană care trebuie să primească, la timp, indemnizație, pensie, ajutor de șomaj să meargă personal după diferite adeverințe sau să aștepte ca o instituție să îi comunice alteia diferite informații.
Fac un prim pas de simplificare din respect pentru cetățean: toate instituțiile din coordonarea Ministerului Muncii iau, pe baza unei parole de acces, datele necesare despre situația solicitantului, direct din REVISAL.”., a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Asta ȋnseamnă mai puțin timp pierdut de români, care nu vor mai alerga de la o instituție la alta, să ia și să depună diferite adeverințe.