Ministerul Justiției lansează astăzi procedura de selecție pentru principalele funcții din marile parchete. Momentan, cele trei instituții sunt conduse în prezent de interimari, Bogdan Licu este interimar la conducerea Parchetul General, Nistor Călin - la DNA și Giorgiana Hosu - la DIICOT.

"Știu că o altă cauză a acestor tendințe este starea de provizorat și interimat la vârful Ministerului Public. De aceea, imediat după preluarea mandatului, am început să lucrăm la procedura de selecție a procurorilor de rang înalt, pentru a fi înaintate CSM, pentru aviz, și președintelui României, pentru o eventuală numire. Pe data de 2 decembrie, Ministerul Justiției va lansa această procedură de selecție în primă fază pentru funcția de procuror general, procuror șef DNA și procuror șef DIICOT", a anunțat Cătălin Predoiu, într-o conferință de presă.

Cătălin Predoiu a afirmat că procedura va fi una clasică și va include un proiect de management și un interviu. Ministrul a mai precizat că va lua în calcul avizul Secției pentru procurori a CSM.

Predoiu a negat faptul că ar fi deja stabilite numele care vor câștiga concursurile pentru funcțiile de conducere ale celor mai importante unități de parchet.

"Dezmint categoric orice rezultat prestabilit, invit pe toată lumea să participe la concurs, nu pun interdicţii pentru nimeni, există toată disponibilitatea pentru Ministerul Justiţiei să selectăm cei mai buni oameni", a mai afirmat ministrul Justiţiei.

Ministrul Justiției a mai precizat că, la scurt timp, va lansa procedura și pentru celelalte funcții de conducere pentru care ministerul Justiției formulează propuneri.