Mai multe puncte de trecere a frontierei vor fi închise temporar, a anunțat joi Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Este vorba de punctele de intrare în țară mai puţin tranzitate și are ca scop relocarea lucrătorilor vamali în punctele de trecere unde se înregistrează valori mari de trafic.

"Pentru folosirea eficientă a resurselor în punctele de trecere a frontierei cu flux mare de trafic, urmează să fie închise, temporar, mai multe puncte de trecere, în care în prezent se înregistrează un trafic redus", a declarat Vela, la finalul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Totodată, spitalele care au secţii de terapie intensivă vor fi pregătite astfel încât să facă față unei eventuale creşteri a numărului de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

"Încă o chestie care ţine de pregătirea reţelei spitaliceşti, pentru a primi pacienţi. Sigur că deocamdată avem un număr de persoane diagnosticate mic, dar noi trebuie să avem o gândire de perspectivă. Trebuie să pregătim gradual, practic, spitalele care au capacitatea de a asigura tratamentele sau specialiştii necesari, au secţiile necesare şi au terapia intensivă, astfel încât să putem face faţă unei eventuale creşteri a numărului de pacienţi care necesită tratament. În toată gândirea care există de acum încolo trebuie să existe întotdeauna o rezervă lăsată, un număr de paturi, atât la terapie intensivă, cât şi în alte secţii unde trebuie făcut tratamentul, astfel încât spitalele, pe rând, să aibă capacitate să primească pacienţi care să fie trataţi în cele mai bune poziţii", a declarat Ludovic Orban, la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, de la sediul MAI.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă s-a reunit joi, în şedinţă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la ora 19,00.