Doi morți și trei răniți – este bilanțul atacului comis vineri după masă la Londra, de către un bărbat ȋnarmat cu un cuțit. Poliția britanică declară că este vorba despre un act terorist.

La scurt timp, atacatorul de pe London Bridge a fost ȋmpușcat mortal de către forțele de ordine.

Conform AFP, Premierul britanic, Boris Johnson, a convocat ȋn seara aceasta o reuniune a Comitetului de criză din cadrul Guvernului.

„Vreau să aduc un omagiu curajului extraordinar arătat de acei trecători care au intervenit fizic pentru a proteja viața celorlalți. Pentru mine, ei reprezintă tot ce e mai bun în țara asta și le mulțumesc în numele întregii țări”, a declarat Boris Johnson la o televiziune.

La câteva ore de la incidentul de pe London Bridge, poliția a evacuat stația de metrou Oxford Circus. Nu se știe ce piste au avut autoritățile, ȋnsă, această alertă s-a dovedit a fi una falsă.

Cel puțin 3 persoane au fost ȋnjunghiate seara aceasta și ȋn orașul olandez Haga. Atacul a avut loc pe o stradă comercială, care era extrem de aglomerată ȋn acel moment. Poliția olandeză caută, ȋn continuare, atacatorul, despre care au spus că este o persoană de 45-50 de ani, blond cu părul cârlionțat, care purta fular și costum de jogging.