Candidatul PNL și USR-PLUS, Nicușor Dan, a declarat joi, întrebat despre candidatura lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei, că e convins că susținătorii PMP „vor da un vot util” la alegerile din septembrie.

„Există 70% dintre bucureșteni care spun că orașul se află într-o direcție greșită, ca răspuns la acest lucru s-a creat această alianță între PNL și USR-PLUS care au împreună între 50 -55% dintre voturile bucureștenilor, există pe de altă parte PSD-ul care are undeva la 30% și bătălia se va da între această alianță de dreapta și PSD. Eu mi-aș fi dorit ca în această alianță să existe și PMP-ul, însă știu că susținătorii PMP-ului doresc ca Primarul actual și administrația actuală să plece, deci eu sunt convins că ei vor da un vot util în această luptă între anti PSD și PSD”, a declarat Nicușor Dan.

Deși toată lumea știe că liderul USR, Dan Barna, a refuzat dialogul cu PMP, Dan susține că „nu este vina nimănui” că PMP nu a intrat în alianță cu partidele de dreapta.

„Din păcate și fără să fie vina nimănui, nu s-a creat o alianță între cele 4 partide de drepta ci numai între 3 dintre ele, PMP este nevoit să meargă separat pe listele de Consiliu General și Consiliu de sector și pentru asta este nevoie de o locomotivă care să le tragă listele în sus și astfel s-a ajuns la o candidatură a unui membru PMP la Primăria Generală”, a spus candidatul susținut de PNL și Alianța USR-PLUS la Primăria Capitalei.

În legătură cu o eventuală amânare a alegerilor, Nicușor Dan a evitat să se pronunțe, menționând că este o întrebare la care „ar trebui să răspundă specialiștii”

„Specialiștii ne spun că alegerile se pot desfășura. Sper să desfășoare în condiții de siguranță. Există proiectul de lege din Parlament care propune desfășurarea alegerilor în două zile, avem însă timp să trecem acest proiect de lege prin Parlament. Dincolo de aceasta, când ai o administrație care ți-a dus orașul în faliment , care îți produce condiții de mediu, despre care spune chiar Institutul Național De Sănătate că viața fiecărui bucureștean este în medie cu 4 ani mai scurtă din cauza poluării aerului din București, cred că este util ca aceste alegeri să aibă loc și ducă la schimbarea administrației acolo unde cetățenii consideră”, a adăugat Nicușor Dan.