Nicuşor Dan, candidatul Alianței USR-PLUS și PNL la Primăria Capitalei, a depus luni la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti o plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, a şefului Poliţiei Locale şi a directorului Companiei de salubritate din acelaşi sector.

Plângerea vine după ce conferinţa sa de presă de săptămâna trecută a fost perturbată de mașinile de gunoi.

Mai multe maşini ale operatorului de salubritate din Sectorul 5 au claxonat și au stropit cu dezinfectant în timpul conferinței de presă pe care Nicuşor Dan a organizat-o săptămâna trecută pe o stradă din sector.

La un moment dat, Nicușor Dan s-a adresat unui poliţist local, întrebându-l de ce nu a luat măsuri pentru a asigura liniştea publică, însă poliţistul i-a cerut să revină pe trotuar.

„Suntem pe domeniul public, dar în mijlocul străzii”, i-a spus polițistul.

În timpul conferinței de presă, mașinile de salubritate ale Primăriei Sectorului 5 făceau tururi în zonă, uneori claxonând și ambalând motoarele, pentru a acoperi vorbitorii.

Ȋntr-o intervenție la Digi24, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus că acolo a fost o „reeditare «în mic» a ceea ce s-a întâmplat în 10 august, în Piața Victoriei”.

„Mie îmi spune că Dragnea e viu și liber. Merge prin PSD în continuare. Astfel de acțiuni sunt cât se poate de demne de Dragnea”, adaugă CTP.