Consultarea internă a USR București arată că 73% dintre membrii care au votat consideră că Nicușor Dan este cea mai potrivită persoană care poate să candideze pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan insistă că opoziția ar trebui să aibă candida tunic pentru a o detrona pe Gabriela Firea.

”Prin votul în favoarea intrării mele în cursă ca independent, membrii USR București respectă principiile fondatoare ale unui partid altfel, care promovează competența și competiția.

Mulțumesc vechilor și noilor prieteni din USR care au transmis mesaje de susținere și încredere și au promovat candidatura mea. Sunt convins că putem da bucureștenilor administrația publică pe care o așteaptă de ani de zile. Știm deja că putem face lucruri importante împreună”, a comentat Nicușor Dan.

USR București a organizat o consultare internă în care membrii săi au răspuns la întrebarea dacă Nicușor Dan poate participa la competiția internă în vederea susținerii drept candidat la Primăria Capitalei. Din cei 1.883 de membri au răspuns 1067 (56%). Dintre aceștia, 780 (73%) au votat pentru și 287 împotrivă. Validarea oficială a candidaturilor este atributul Biroului Municipal. Alegerea candidatului USR la Primăria Capitalei va avea loc la jumătatea lunii octombrie.