Judecătorii Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie au respins contestația la executare formulată de Liviu Drangnea, în care fostul lider PSD reclama că este deținut nelegal. Este cea de-a doua soluție în defavoarea lui Dragnea, după ce, în luna ianuarie, un alt complet de judecată a respins ca nefondată aceeași cerere.

În motivarea contestației, avocaţii lui Liviu Dragnea au susţinut că social-democratul este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea nu a participat luni la proces, fiind audiat prin videoconferinţă de judecători.

Avocaţii acestuia s-au plâns că, din cauza unor probleme tehnice, punctul de vedere al fostului președinte PSD nu a fost auzit și înțeles de instanță.

„Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost şi urmează să facă, probabil, o adresă către Înalta Curte pentru a remedia acest aspect. Din păcate, nu prea am înţeles mare lucru. În esenţă, asta a spus, că se află într-o detenţie nelegală”, a declarat avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă toate cererile sale au fost respinse.