În plinã iarnã şi în prag de epidemie majorã de gripã, primarul general preferã sã tacã, dar nu ar aloca bani pentru înlocuirea conductelor care transportã agentul termic în Capitalã. Infecţiile de tot felul tropãie în spitalele administrate de Primãrie, oamenii se îmbolnãvesc, iar copiii noştri tremurã în şcoli. Firea nu a ieşit cu scuze sau sã pledeze pentru închiderea şcolilor fãrã cãldurã, dar pentru fleacuri este în prim plan.

Politizarea instituţiilor din subordinea Primãriei Capitalei i-a ieşit pe nas lui Firea. Oameni incompetenţi puşi sã conducã aratã o bãtaie de joc sinistrã din partea primãriţei. Dupã ce nu a reuşit sã-şi respecte propriul program, RADET a ajuns la alte minciuni. Luni seara, pe site-ul instituţiei ni se comunica rezolvarea avariei pânã la miezul nopţii. Dar marţi seara, s-a schimbat placa. Ni se comunicã faptul cã instalaţiile sunt “în curs de pornire” fãrã alte detalii. Caloriferele nu dãdeau niciun semn de încãlzire, iar apa caldã era total opritã la ora 20:00. În aceastã situaţie bucureştenii vor mai trece cel puţin o noapte în frig. Este vorba despre sute de blocuri, nu numai cele afişate de RADET.

Soluţia consilierilor PNL
Cãtãlin Deaconescu, consilier general PNL, spune cã grupul liberalilor din Consiliul General cere înlocuirea de urgență a administratorilor RADET.

Consilierii generali PNL vor depunde un proiect de hotărâre de Consiliu care să vizeze schimbarea de urgență a celor doi administratori ai RADET. Este inadmisibil ca la aproape doi ani și jumătate de la intrarea în insolvență RADET să nu aibă un plan de reorganizare adoptat și aprobat! Haosul care guvernează astăzi RADET este suportat din plin de bucureșteni, care au devenit ”beneficiarii” captivi a unor servicii scumpe și de proastă calitate. Prin adoptarea hotărârii, Consiliul General va cere, pe de o parte, Adunării Creditorilor RADET să demareze procedura de înlocuirea din poziția de administrator judiciar a firmei RomInsolv SPRL și să recupereze sumele primite de aceasta din bugetul RADET.
Pe de altã parte, tot prin aceeași hotărâre, Consiliul General îl va demite pe administratorul special al RADET, numit de administrația Firea-PSD în urmă cu un an”, spune Cãtãlin Deaconescu.