Fostul ministru de Interne, Carmen Dan, a afirmat că “PSD a cedat presiunilor lui Iohannis”, acesta fiind motivul, în opinia sa, pentru care PSD i-a cerut demiterea.

Dan declară că a demisionat înainte de a fi demisă. „N-am să cer nimic din moment ce mi-am depus mandatul. I-aș ura succes înlocuitorului meu. Plec cu fruntea sus. Nu am ce să-mi reproșez”, a spus Carmen Dan la Parlament.

Pe mine m-a interesat să știu dacă această schimbare are la bază criterii de performanță. Am fost asigurată că nu”, a mai spus Dan.

Replica premierului Dăncilă

Cu privire la acuzațiile lui Carmen Dan, premierul Viorica Dăncilă a spus că aceasta este dezinformată și că partidul nu cedează în fața lui Iohannis.

„Dna Carmen cred că este dezinformată, dacă a făcut această declarație. Niciodată PSD nu va ceda presiunilor președintelui. Intrăm într-o campanie împotriva președintelui Iohannis, deci în niciun caz nu trebuie să luăm decizii care să îl ajute. Eu cred că unii membri ai PSD nu au învătat nimic și au crezut că dacă vor ieși în spațiul public înainte de a se exprima în forurile statutare îi va aprecia cineva. Am cerut fiecărui coleg, colege, ca să facă acest lucru. Se vede că interesul personal pentru unii e mai mare. Nu este singura remaniere. O să vă spun după ce am votul în forul statutar", a declarat Viorica Dăncilă.