Partidele politice au început negocierile pentru conducerea Camerei Deputaṭilor. Toată lumea uită că, din punct de vedere juridic, postul este încă ocupat de Liviu Dragnea. Este necesară declararea vacantării postului, dar nu a fost motivată decizia de condamnare. Pe surse, opoziṭia ar încerca să meargă cu un candidat comun, dar fiecare partid are mai multe opṭiuni.

Din partea PNL, Raluca Turcan a fost cea care ar dori să ocupe funcṭia de şef al Camerei Deputaṭilor. După ora prânzului, a apărut şi al doilea doritor, deputatul Ionuṭ Stroe. Pro România l-ar susine pe Sorin Câmpeanu pentru această funcie, iar USR şi-l doreşte pe Stekian Ion.

În privinṭa PSD, sunt doi candidaṭi. Unul este Florin Iordache, fidel colaborator al lui Liviu Dragnea, şi Marcel Ciolacu, situat la un moment dat în tabăra puciştilor anti-Dragnea. O decizie a fost luată de Biroul Permanent Naţional al PSD, care o susţine pe Carmen Mihălcescu, în prezent vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi deputat PSD.

Președintele Camerei Deputailor este o funcie cheie. Şeful Camerei este al treilea om în stat, după președintele României și cel al Senatului. El decide care legi intră și care nu pe ordinea de zi, temporizarea unor dezbateri, sesizări la Curtea Constituională sau convocarea unor sesiuni extraordinare.

·