Partidul Asociația pentru Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie (ADER) fondat de fostul edil Neculai Onțanu şi-a lansat candidatul pentru alegerile prezidenţiale. Neculai Onţanu a anunţat că Andrei Stoican va fi cel care va candida în cursa pentru Cotroceni.

Andrei Stoican avea 12 ani la Revoluţie şi a absolvit Facultatea de Drept. ”Nu mă duc la Cotroceni să mă uit la Matrix şi să iau pastile albastre”, a declarat candidatul ADER, făcând aluzie la discursul lui Dan Barna de la Congresul USR.

„Ne dorim un preşedinte al românilor care să aibă o puternică susţinere naţională. Suntem mulţi. Partidul ADER vă propune un candidat pentru alegerile prezidenţiale. Un om care la Revoluţie avea 12 ani, un om matur astăzi şi puternic, un om care va face aşteptatul schimb de generaţii, dar şi de mentalităţi”, a declarat Neculai Onţanu la lansarea candidatului.

La vârsta de 42 de ani, Andrei Stoican spune că are şcoala vieţii.

„Am văzut multe şi am trăit multe. Am făcut greşeli, şi le-am făcut pe toate, dar am învăţat din ele. Nu m-am gândit nici o clipă să plec aiurea, nici atunci când mi-a fost bine, nici când mi-a fost rău. M-am născut aici, aici vreau să trăiesc, aici vreau să trăiască fiii şi nepoţii, şi nepoţii nepoţilor mei. Nu mă duc la Cotroceni să mă odihnesc şi să mă simt confortabil sau să îmi iau un concediu de cinci ani. Nu mă duc la Cotroceni să mă uit la filme, la “Game of Thrones” şi la “Matrix”, nici să mă îndop cu pastille albastre. Nu mă duc la Cotroceni să mă îmbogăţesc din salariul de preşedinte. Nu mă duc la Cotroceni pentru că mi s-a dat ordin să mă duc”, a declarat Andrei Stoican.

El susţine că nu îi plac scandalurile politice, că este un om pragmatic, un antreprenor care cunoaşte bine mecanismele instituţionale, un om care a privit monstrul birocraţiei în ochi şi, în egală măsură, un om care cunoaşte din proprie experienţă problemele cetăţeanului.

Partidul și-a prezentat şi premierul care ar urma să facă tandem cu Andrei Stoican. Este vorba despre Veronica Ariton de 25 de ani, care a studiat la Londra și activează în mai multe organizații civice din străinătate.

Lansarea acestor candidați are scopul ca partidul să capete notorietate, candidații fiind mult prea tineri pentru funcțiile pe care le țintesc.