Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea revenirii la starea de urgență, în contextul ȋn care numărul de cazuri de coronavirus continuă să crească, în România.

„Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență”, a spus minisitrul.

„Creșterea numărului de cazuri e de la o zi la alta și atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da și răspunsul”, a adăugat el.

Nelu Tătaru a precizat că România a revenit la o rată de transmitere de 1,4, la nivelul zilei de 8 mai, de la o transmitere de 0,6-0,7 în urmă cu o lună.

„Mesajul meu este și va fi respectarea regulilor - respectarea distanțării fizice, respectarea principiilor de igienă, respectarea indicației medicului și, chiar dacă nu avem o formă legislativă în acest moment, internarea în spital, tratarea în spital. Trebuie să respectăm aceleași reguli pe care le-am respectat și până acum”, a mai spus ministrul.

Ȋntr-o intervenție la Digi24, marți seară, și fostul Președinte Traian Băsescu a susținut că starea de urgență trebuia prelungită până ȋn 15 iunie, minim, și că este necesar ca aceasta să fie reinstaurată, o perioadă, până când numărul de cazuri de coronavirus va ȋncepe să scadă.