PrimarulSectorului 6, Gabriel Mutu, reclamã gestionarea ineficientã a RADET. Dupã 2 luni de la debutul avariilor în Bucureşti, el afirmã cã “situația RADET a devenit inacceptabilă”. Mutu se plânge cã sesizãrile trimise de locuitorii Sectorului 6 către Primărie au fost direcționate cu celeritate spre RADET București. Mai mult, edilul spune cã reparaţiile decurg greu fãrã nicio grabã. Se vede treaba cã Firea şi Mutu nu s-au mai vãzut pe la partid.

Cartierele Drumul Taberei, Militari, Crângași și Ghencea au fost cele mai afectate de avariile din rețea și zeci de mii de bucureșteni stau în frig în case, se aratã în comunicatul Primãriei şectorului 6..

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, atrage atenția încă o dată asupra acestei situații:

”În fiecare zi cei de la RADET sunt chemați la intervenții în Sectorul 6. Lucrările se desfășoară greoi și sunt multe situații în care autoritatea locală este nevoită să acționeze de urgență pentru a proteja cetățenii de posibilele pericole pe care le prezintă lucrările din teren. Am primit sute de mesaje pe care le-am redirecționat și care nu suportă amânare. Familii cu copii mici stau în case sub limita de confort acceptabilă, aceasta este o stare de fapt creată de o gestionare ineficientă a situației. Primăria Municipiului București trebuie să acționeze conform unul plan concret de măsuri de investiții în această regie pe care o administrează. Situația a devenit inacceptabilă și solicit intervenția de urgență la toate avariile anunțate.”

Conform Legii energiei termice 325/2006, furnizorii trebuie să asigure minimum 20 de grade în apartament. În perioada avariilor, oamenii au costuri suplimentare din cauza folosirii metodelor alternative de încălzire (calorifer în priză, dau drumul la aragaz). Furnizorul, în acest caz, RADET este obligat să acopere costurile suplimentare prin reducerile aplicate în facturile emise.

Primarul Sectorului 6, Gabriel MUTU face un apel și la asociațiile de proprietari, să urmărească aceste facturi și să solicite reducerile îndreptățile pentru perioada fără energie termică.