Cei 34 de muncitori din Sri Lanka au ajuns, ȋn dimineața aceasta, la Cluj. Ȋn urmă cu câteva zile, ei fuseseră dați afară de la o fabrică de confecții din Botoșani, după ce unul dintre ei s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Muncitorilor li s-a efectuat triajul epidemiologic, le-a fost luată temperatura, iar azi se vor odihni în spațiile special amenajate.

Oamenii vor parcurge testările medicale si psihologice, vor fi instruiţi şi echipaţi corespunzător înainte să se alăture celorlalți angajați de la fabrica de componente electronice din Jucu, a anunţat compania.

Acum câteva zile ei au fost aduși din Botoșani pe aeroportul Otopeni, cu promisiunea că vor fi repatriați. Doar că, surpriză, ȋn aeroport nu ȋi aștepta niciun avion.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a deplasat de urgență la aeroport și s-a implicat personal în rezolvarea situației lor.

Muncitorii din Sri Lanka au semnat cu angajatorul din Cluj contracte pentru șase luni, pentru început. Vor primi tichete de masă și salarii între 1.500 și 2.000 de lei. Vor avea cazarea asigurată în apropierea fabricii.

Compania italiană de electrocasnice spune că i-a angajat pentru a transmite un mesaj românilor care pleacă în străinătate că și în România se poate munci.