Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat în ședința de guvern că, începând de luni, se deschide circulației publice și lotul 3 din autostrada Lugoj-Deva. Circulația pe autostradă se va face însă cu restricții de viteză și de tonaj.
"Azi, CNAIR va da în trafic cei 21 de kilometri din lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, porțiunea dintre Ilia și Holdea.", a anunțat ministrul Bode.
Respectivul lot a fost subiectul multor știri de presă deoarece, după realizarea a 99% din lucrări, contractul a fost rezilat de fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc. Ministerul Transporturilor a invocat calitatea proastă a lucrărilor.
"Am preluat un contract reziliat, iar din 4 noiembrie şi până astăzi am executat trei expertize la drum, la poduri şi la consolidări, am contractat şi executat lucrările indicate în expertiză la podul peste Mureş, ridicarea tablierelor şi fixarea aparatelor de reazerm, am recepţionat breateaua Holdea, cei aproximativ 800 de metri, iar astăzi dăm în trafic acest tronson de autostradă, deocamdată cu restricţii de viteză, 80 de kilometri pe oră şi de tonaj 7,5 tone.", a explicat actualul ministru al Transporturilor, Lucian Bode.