Vestea șoc a zilei a venit de la jurnalistul Moise Guran, care ȋn emisiunea sa de la Europa FM a declarat că renunță la presă, pentru se implica ȋn politică. El se va ȋnscrie ȋn Uniunea Salvați România, condusă de Dan Barna.

“Așa că, da intru în politică. Las totul în urmă, definitiv, căci nu există cale de întoarcere la meseria pe care am făcut-o până acum, pentru a merge acolo unde se iau decizii. Am comentat de pe margine suficient, am dezbătut idei, le-am susținut și am insistat pe ele până la obsesie uneori, am insistat să mă contraziceți și să gândiți critic, cu propria minte, ceea ce vă spun eu sau alții ca mine, acum cred că este nevoie și de mine și de tine acolo unde ideile devin realitate.

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce mi-ați oferit în acești 26 de ani, vă mulțumesc dumneavoastră ascultătorilor, dar și minunatei echipe a Europa FM, vă asigur că locul meu va fi luat, cum e și firesc, de un alt jurnalist, care îmi va critica în mod obiectiv și leal deciziile și acțiunile pe care le voi întreprinde ca politician. Pentru că aici este Europa FM”, a spus Moise Guran, ȋn ultima sa emisiune, ȋn calitate de moderator.

Ȋn seara aceasta, a participat la prima ședință a Biroului Național al USR.

„Nu am această intenție, să candidez la locale, deși intenționez să mă implic activ în campania electorală pentru București, poate și pentru alte orașe. Am idei legate de București, ca jurnalist m-am documentat și am mers în multe locuri, și trăiesc în acest oraș. Pe de altă parte, cred, însă, că competențele mele sunt legate, mai degrabă, de administrația centrală decât de cea locală și că ideile și specializarea mea a mers mai mult către zona macroeconomică decât cea locală”, a motivat Moise Guran.

Acesta a mai spus și că activitatea parlamentară i s-a părut mereu „plictisitoare” și nu își dorește un post de parlamentar.

„Nu este ceea ce mi-am dorit în viață (un post de parlamentar - n.r). Am considerat întotdeauna că activitatea parlamentară este extrem de plictisitoare, de aceea nu am fost niciodată reporter pe politic. Voi candida dacă mi se propune și se consideră că asta trebuie să fac eu, dar scopul meu e să fiu implicat în toate discuțiile și negocierile care se poartă despre cum țara va fi reformată. Că va fi în calitate de parlamentar, nu am niciun fel de problemă. Sunt all in, cum se spune, nu am renunțat la meseria de jurnalist pentru a veni cu jumătăți de măsură, am intrat în politică”, a adăugat Guran.

Nu se știe ȋncă ce funcție va ocupa Moise Guran ȋn interiorul partidului sau a alianței USR-PLUS, dar sursele spun că va fi, cu siguranță, una de conducere.