Ministerul Sănătății a emis, miercuri, un ordin prin care era prevăzut că persoanele care revin din zone roșii (din țări precum Italia, Spania, Franța, Belgia, Marea Britanie sau Statele Unite) și cele testate pozitiv cu coronavirus, dar care nu au simptome, pot fi plasate în carantină la domiciliu. Joi, acest ordin a fost modificat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, din textul Ordinului a fost eliminat articolul care prevede că persoanele testate pozitiv cu coronavirus, dar care nu au simptome, pot fi plasate în carantină la domiciliu.

Noua variantă a Ordinului MS va fi publicată în cursul zilei de joi în Monitorul Oficial.

Conform surselor, măsura carantinării la domiciliu a persoanelor care revin în țară din zone roșii va rămâne și în textul noului Ordin.

Pe lista zonelor roșii se află Italia, Spania, Franța, Belgia, Marea Britanie, Germania, Austria, Olanda, Elveția, Turcia, Statele Unite și Iran. Toți românii care se întorceau din aceste zone erau plasați până acum în carantină instituționalizată pentru 14 zile. Cei care se întorceau din alte țări, mai puțin afectate de pandemie, erau plasați în izolare la domiciliu timp de 14 zile.