Deputații au votat pozitiv, miercuri, moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Au fost înregistrate 172 voturi 'pentru', 90 'împotrivă' şi 47 abţineri.

În urmă cu două zile, a fost dezbătută în ședința Camerei moțiunea "Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată", semnată de 93 de deputaţi de la Pro România şi de la PSD.

Semnatarii solicitau ca ministrul Anisie să demisioneze din cauza lipsei de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă".

Aflată în Camera Deputaților pentru a-și spune punctul de vedere, ministrul Educației a spus că, în prezent, şcoala românească este "sub nivelul provocărilor" cu care se confruntă generaţiile actuale de elevi, pentru că a rămas "captivă unor formule conservatoare" şi unui sistem care nu pune accent pe abilităţile elevului, ci pe capacitatea de a înmagazina cunoştinţe.

Monica Anisie spune că moțiunea este fiind desprinsă 'dintr-o comedie' şi le-a reproşat miniştrilor social-democraţi care au fost la Educaţie că nu au pregătit învăţământul online. Totodată, a dat asigurări că, prin intermediul Programului Naţional "Şcoala de acasă", vor fi achiziţionate dispozitive conectate la internet pentru cei aproximativ 250.000 de copii din mediile dezavantajate.