Prins în eforturile de redresare a economiei în urma pandemiei, Guvernul Orban este amenințat cu demiterea de PSD, prin vocea Olguței Vasilescu.

Liderii social democrați au decis să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, dacă executivul nu va crește pensiile cu 40% de la 1 septembrie.

„BPN a aprobat astăzi depunerea unei moțiuni de cenzură a PSD în momentul în care Guvernul va modifica legea pensiilor publice prin OUG. Nu pot să facă această modificare decât prin OUG iar în momentul în care o vor adopta vom începe strângerea de semnături pentru o moțiune de cenzură”, a anunțat Olguța Vasilescu.

PSD ignoră complet costurile uriașe ale crizei suportate de stat prin măsurile sociale și cele de susținere a mediului de afaceri și susține că sunt bani pentru mărirea punctului de pensie cu 40%.

„De unde bani pentru mărirea cu 40%? Guvernul PSD s-a împrumutat cu 17 miliarde de euro în 3 ani iar PNL în 6 luni s-a împrumutat cu 15 miliarde, timp în care nu am văzut să apară o nouă autostradă, nu au crescut veniturile românilor, nu s-au dat bani în plus pentru sănătate. Noi am reușit să scădem datoria publică, iar cei de la PNL au reușit să se împrumute și au dus datoria publică la 39%. Nu pot să vină să spună că nu au bani”, a mai declarat fostul ministrul al Muncii.

Nici avertismentele Comisiei Europene și a instituțiilor financiare nu sunt luate în considerare în calculele PSD pentru justificarea unei moțiuni de cenzură. Moțiunea ar putea trece cu sprijinul Pro România și ALDE.

„Nu depunem moțiunea doar așa să ne aflăm în treabă. Ne asigurăm că vom avea susținerea astfel încât acest guvern să cadă”, a mai declarat Olguța Vasilescu.

Moțiunea ar putea fi depusă inclusiv în perioada verii, după ce PSD va impune în Parlament prelungirea activității pe perioada verii. Astfel, deputații și senatorii nu vor avea vacanță.