Ministrul Sănătătății, Nelu Tătaru, a declarat, la Digi24, că atât timp cât vor apărea noi cazuri de coronavirus, purtarea măștii va fi obligatorie. Motivul este că principala cale de transmisie este prin aer.„Atâta timp cât vom mai vedea că mai avem nr de cazuri noi, vom purta mască, ca minim gest de protecție. Rămânem la o cale de transmitere cea mai importantă: aerogenă”, a spus Nelu Tătaru într-un interviu la Digi24.

Referitor la perioadă, ministrul a răspuns: „Sper să fie mai puțin de un an, doi. Sper să fie o lună, două de purtat masca, de purtat în spațiile închise, mijloace de transport, la serviciu. Gândiți-vă că acum 3-4 ani, când mulți mergeam în orașe europene, ne întrebam de ce asiaticii purtau măști. A rămas un obicei pentru poluare”.

Nelu Tătaru spune că speră ca perioada obligativității măștii să fie de o lună sau două.Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, va merge, joi, la Mioveni, judeţul Argeş, unde va evalua situaţia unităţii sanitare din localitate, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii.