Cătălin Predoiu, Ministrul Justiţiei a propus-o pe Gabriela Scutea ca Procuror General, pe Crin Bologa ca șef al DNA, iar pe Giorgiana Hosu la conducerea DIICOT.

Despre Gabriela Scutea, propusă Procuror General

Gabriela Scutea are 47 de ani şi, în prezent, este procuror la Parchetul Curții de Apel Brașov. Între noiembrie 2006 - mai 2013, a fost adjunct al procurorului general, care era atunci Laura Codruţa Kovesi. Era responsabilă pentru activitatea Secţiei judiciare, activitatea de resurse umane şi documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanţare externă, precum şi audit. Ulterior, între mai - august 2013, a fost numită consilier al Procurorului General de atunci, respectiv Tiberiu Niţu.

Gabriela Scutea a mai ocupat şi funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Ea şi-a început activitatea în 1995 ca procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi apoi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea.

Despre Crin Nicu Bologa, propus șef al DNA

Crin-Nicu Bologa este prim-procuror adjunct al Parchetului Tribunalul Sălaj. Conform jurnaliştilor, are o avere impresionantă, deținând zece proprietăți. Este vorba despre două parcări în Cluj-Napoca, un teren în Cluj-Napoca, două terenuri în Zalău, un alt teren în Sălaj, un teren agricol în județul Constanța, două apartamente la Cluj-Napoca și o casă la Zalău, potrivit Libertatea.

Despre Giorgiana Hosu, propusă șefă a DIICOT

Giorgiana Hosu este procuror-șef al DIICOT din octombrie 2019.

Anterior, ea a fost adjunct al șefului DIICOT, din august 2018, la propunerea lui Tudorel Toader. Hosu a mai fost adjunct al DIICOT și în perioada 2013-2015, după ce, anterior a condus vreme de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare al instituției.

Giorgiana Hosu a instrumentat dosare grele, precum cel al omului de afaceri israelian Sorin Beraru, al lui Hassan Awdi, dar și pe cel al lui Omar Hayssam. Toţi trei au primit, în instanţă, pedepse cu închisoarea.

Dan Hosu, soțul Giorgianei Hosu, a fost reținut de DNA în dosarul privind S.C Carpatica Asig S.A, însă judecătorii instanței supreme au respins cererea de arestare preventivă, el fiind plasat sub control judiciar. În calitate de administrator al unei firme, Hosu a fost acuzat de trafic de influenţă, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi dare de mită. DNA l-a trimis în judecată în anul 2017.