Programele Primãriei Capitalei au fost total compromise. Primele serii de tineri şi de persoane vârstnice s-au întors şi relateazã minciuna, coşmarul şi pericolul prin care au trecut. Astfel cã Firea a ratat racolarea de noi votanţi.


Toatã cucernicia şi moaştele nu au ajutat-o pe primãriţa Capitalei sã facã o treabã curatã şi decentã pentru tinerii şi vârstnicii pe care i-a dus gratuit în excursii plãtite din banii bucureştenilor. Mulţi dintre ei au fost îmbolnăviți, umiliți şi batjocoriți din cauza condiţiilor în care au fost cazaţi şi hrãniţi. Pentru Gabriela Firea a fost o afacere profitabilã şi cu comisioane generoase, dar pentru participanţi a fost teroare. În vreme ce relatãrile vârstnicilor sunt mai puţine, mulţi neavând acces la internet, cele ale tinerilor sunt zeci.

Televiziunile nu s-au putut scandaliza pentru cã nu le permit contractele de publicitate ale Primãriei Capitalei. Oamenii s-au îmbolnãvit de la mãncare. Aşa cum se poate vedea din capturile conversaţiilor, reprezentanţii municipalitãţii au vrut sã ascundã adevãrul, nu au permis autoritãţilor sã ia probe din mâncare sau sã verifice condiţiile de cazare. Tinerii racolaţi pentru tabãra din Costineşti provin de pe filiera PSD - ALDE, directorul general si directorul general adjunct provin din aceste partide. Centrul pentru Tineret este doar un instrument de partid inventat de majoritatea PSD-ALDE, iar în viitor vor sã racoleze minori între 14 şi 18 ani.

Haosul Centrului pentru Tineret

Din discuţiile tinerilor reiese cã cei mai mulţi s-u întors acasã cu enterocolite şi au suportat condiţii inumane pentru ştaiful Primãriei Capitalei. Ei relateazã cã:

Au aflat cu 30 de ore înainte de începerea taberei cã au foat selectați în seria respectivã. Adicã au primit un mail vineri noaptea cã duminicã la prânz trebuie sã fie la Costinești, la Vraja Mãrii!
La înscriere nu s-a cerut niciun fel de aviz epidemiologic, ei completau doar un formular dacã au afecțiuni şi nevoi speciale. Astfel Centrul pentru Tineret şi-a asumat poate veni cineva cu o boalã transmisibilă şi sã-i infecteze pe ceilalţi.
Fiind o tabãrã organizatã, era de aşteptat sã existe zone rezervate, salvamari şi un sumar instructaj.

Din prima zi li s-a cerut sã semneze de preznţã pentru toate cele 4 sesiuni de training. Conştiincioşi, tinerii s-au adunat, dar încã de la prima sesiune a lipsit instructorul, acelaşi pentru toate cele 4 module. Dupã o orã de aşteptare li s-a spus sã meargă pe plajã unde urma sã se ţinã cursul. Pe plajã, aceeaşi poveste, iar tinerii au fost trimişi în camere. Trainerul nu a mai apãrut.

Condiţiile de cazare au foat mizerabile: miros de canalizare, igrasie, mizerie, lenjerie ruptă şi pătată.
Îmbolnăvirile s-au produs în urma mesei de prânz din ziua de joi, iar medicul contractat local de Centrul pentru Tineret a venit vineri dimineaţa fãrã niciun instrument medical, nici mãcar un termometru. Le-a spus tuturor cã nu au nimic.
Dupã ce vineri seara au chemat SMURDUL, au scris pe FB şi au vorbit cu presa, seara au fost "convocaţi" la şedinţã. Acolo au fost amenințați, mai voalat sau mai direct, cã fapta se numeşte defăimare şi li s-a cerut sã nu mai vorbeascã cu presa. Li s-a mai spus cã nu de la mâncarea din tabãrã s-au îmbolnăvit, ci "cine ştie ce aţi mâncat!"

Obligaţiile primãriţei

Gabriela Firea nu poate sã muşamalizeze problema. Ea trebuie sã trimitã Corpul de Control la CMTB sã verifice şi sã publice rezultatele. De asemenea trebuie sã rãspundã la câteva întrebãri.
- Cum a fost atribuit contractul celor de la Vraja Mãrii?
-te solicitări de îmbunătățire a serviciilor a fãcut CMTB?
- Cum au fost selectați trainerii şi cum se ţin cursurile?
- Cum sunt selectați şi anunţaţi participanţii la aceste tabere?

Pensionarii lui Firea au vãzut “mafia din România”