4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, au defilat la parada de la Arcul de Triumf, de 1 decembrie. Printre ei s-au numărat și 500 de militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere.

Parada a ȋnceput ȋn jurul orei 11:00 și a durat aproximativ două ore. Bucureștenii au ignorat frigul și au venit cu miile să vadă defilarea, spectacolul terestru și aerian. Copiii au fost cei mai ȋncântați de elicopterele PUMA și avioanele de luptă supersonice F-16 şi MIG 21 LanceR, dar și de tancurile TR85M1 "Bizonul" şi transportoarele blindate Piranha 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a profitat de acest eveniment pentru a face o baie de mulțime. Spre deosebire de alți ani, nu au mai fost huiduieli sau alte incidente majore. Au mai participat la paradă foștii președinți ai țării, Traian Băsescu și Emil Constantinescu, preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Teodor Meleşcanu, respectiv Marcel Ciolacu, membri ai Guvernului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, şefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi ai cultelor religioase, politicieni, veterani.

Premierul Ludovic Orban a ales să meargă la festivitățile de la Alba Iulia.