Clădirile reabilitate termic din Setorul 2 în mandatul ex-primarului Neculai Onṭanu care nu au fost recepṭionate intră în programul de revizuire a indicatorilor tehnico-economici de investiṭii. Este vorba despre 15 blocuri care au nevoie şi de intervenṭii sau de finalizarea lucrărilor neterminate, ceea ce face să crească devizul general. Proprietarii acestor blocuri vor fi buni de plată într-o cotă de 10%, eşlonaṭi pe câṭiva ani. Diferenṭele de costuri la fiecare bloc sunt de câteva sute de mii de euro.

Proiectul de reabilitare termică a celor 15 blocuri se află pe ordinea de zi a Consiliului Local Sector 2 din 17 mai 2019.

Despre lucrările de proastă calitate executate sub mandatul lui Neculai Onṭanu s-a scris mult în presă, unii jurnalişti fiind chemaṭi în instanṭă pentru aceste lucruri. Iată că electoratul lui Onṭanu plăteşte prostia fostului edil, pe lângă prejudiciile pe care le-au suportat. Apartamentele de la ultimele etaje au fost inundate din cauza lucrărilor proaste sau nefinalizate. Alṭi bucureşteni se plâng că termopanele au fost montate invers, fără să mai fie loc de pervaz exterior şi le intră apa în case la fiecare ploaie. Balcoanele au fost închise defectuos, la fel şi geamurile scărilor de bloc. Pe lângă cele 15 blocuri sunt altele care încă nu au depus cereri de intrare în program.

Facilitatea acordaṭă de Primăria Sectorului 2 este de a eşalona costurile pe mai mulṭi ani, între 4,6 până la 11,3 ani, în funcṭie de valoarea investiṭiei.
15_blocuri_115_blocuri_2