Într-un comunicat de presă, Mihai Chirica, primarul Iaşiului, a spus că drumul său politic “va continua alături de preşedintele Klaus Iohannis. El nici nu a confirmat, nici nu a informat zvonurile de zilele trecute şi, anume că, va deveni membru PNL.

”Președintele Klaus Iohannis a fost întotdeauna alături de Iași și de Moldova și a demonstrat că este un partener constant al proiectelor noastre. Este de datoria mea să mă gândesc la responsabilitățile politice și administrative cu care m-au investit ieșenii și să construim împreună o echipă puternică pe plan local, relevantă pe plan regional și respectată la nivel national. Drumul meu politic, creionat alături de ieșeni, va continua alături de Președintele Klaus Iohannis și de parteneri politici onorabili și profund atașați de valorile europene”, scrie în comunicatul trimis de Primăria Iași.

Deputatul liberal Marius Bodea, președinte al organizației municipale PNL Iași, a anunțat, tot într-un comunicat de presă, că șefii partidului i-au transmis că au decis să îl aducă în partid pe Mihai Chirică, actualul primar al Iașului (ex-PSD), pe care îl vor susține pentru un nou mandat.

Bodea, care își dorea să fie candidatul PNL la primăria Iaşi în acest an, scrie că ”justificarea din spatele acestei dezicii politice a fost ca domnul Costel Alexe să își maximizeze șansele pentru câștigarea Consiliului Județean Iași, fructificând un potențial aport electoral suplimentar pe care i l-ar aduce candidatul Mihai Chirica”.

Într-o intervenţie la Digi24, Chirica spune că încă nu s-a hotărât dacă va fi candidatul PNL la primăria Iaşi sau dacă doar va fi susţinut de liberali.

„E o știre care provine dintr-o declarație făcută de un deputat PNL. Și întâmplarea vine că și azi s-a adus la cunoștină că sondajul PNL privind municipiul Iași. Astfel, mi s-a adus la cunoștință că eu sunt soluția. Nu a fost luată o decizie la centru partidului, cum se întâmplă în mod normal. Eu voi continua proiectul meu pentru Iași. Eu nu sunt membru PSD. Și mâine dacă ma duc la UDME, o să ma acuze de blat. Eu am fost exclus din PSD, în 2017. Imi pare foarte rău ca trebuie sa accentuez. În momentul în care mă voi decide să candidez din partea unui partid, voi candida. Am spus ca sunt decis sa candidez la Primarie. Sunt independent. Sunt necăsătorit politic.”, a subliniat Chirica la Digi24.