Potrivit unui proiect de ordonanță pus marți ȋn dezbatere publică, Ministerul Finanțelor vrea să scutească de impozit firmele din domeniul Horeca, pentru o perioadă de 90 de zile din acest an, anunță G4Media.

Proiectul va fi discutat ȋn ședința de Guvern de azi.

De asemenea, companiile care organizează jocuri de noroc (păcănele) sunt scutite de plata taxelor specifice pe perioada stării de alertă, dat fiind că activitatea lor este suspendată.

În plus, Ministerul Finanțelor vrea să scutească de plata TVA livrările, importurile și achizițiile intracomunitare de măști de protecție individuale și de ventilatoare mecanice pentru contituirea rezervei strategice a UE – ambele fiind echipamente necesare în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

O altă măsură propusă de Finanțe este prelungirea până pe 25 octombrie a următoarelor măsuri:

– nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere, conform Codului de procedură fiscală, pentru obligațiile fiscale care au devenit scadente după data de 21 martie 2020, reglementată de art. VII din OUG nr. 29/2020;

– nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități, conform Codului de procedură fiscală, pentru plata cu întârziere a ratelor din graficele de eșalonare, reglementată de art. XII din OUG nr. 48/2020;

– măsurile referitoare la suspendarea executării silite, reducerea semnificativă a perioadei de soluționare a deconturilor cu sume negative de TVA cu opțiune de rambursare, suspendarea termenului de prescriere, suspendarea condițiilor de menținerea eșalonărilor la plată etc.

Proiectul poate fi citit aici.