Zona de nord a Capitalei a devenit una dintre cele mai tranzitatã. La orele de vârf, aglomeraţia depãşeşte capacitatea actualã de acces la staţia de metrou Pipera. Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, a tras un semnal de alarmã şi s-a adresat public Ministerului Transporturilor, dar şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţã pentru prevenirea unor situaţii de risc. Metrorex nu a reacţionat.

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2: Pentru siguranța cetățenilor sunt necesare încă o ieșire la stația de metrou Pipera și controale ale pompierilor. El a solicitat ministrului Transportului, Lucian Șova, să demareze procedurile pentru realizarea unei noi ieșiri la stația de metrou Pipera.

“Zona este tranzitată zilnic de peste 65.000 de persoane. Este inadmisibil ca traficul pietonal să fie congestionat din cauza unei singure ieșiri la stația de metrou Pipera. În paralel, accesul pietonilor este obstrucționat de chioșcuri, tonete sau mașini parcate neregulamentar. Riscurile pentru populație sunt generate de lipsa condițiilor de evacuare și de imposibilitatea accesului rapid al mașinilor de intervenție, în cazul producerii unui eveniment tragic”, a declarat Dan Cristian Popescu.

Viceprimarul Dan Cristian Popescu a cerut conducerii ISU București-Ilfov să demareze o serie de controale pentru a preveni situațiile de risc și a facilita condițiile de evacuare a persoanelor și accesul rapid al mașinilor de intervenție în cazul producerii unui eveniment tragic în perimetrul respectiv.


“Nu trebuie să așteptăm să se întâmple o nenorocire pentru a ne ocupa de lucrurile cu adevărat importante pentru oameni. Cetățenii care plătesc impozite trebuie să beneficieze de o infrastructură decentă”, a mai declarat Dan Cristian Popescu. Metrorex nu a avut nicio reacţie faţã de problema reclamatã.