Dacă nu cumpără publicitate la o publicație, liderii PSD trec la intimidări sau alt gen de represalii împotriva jurnaliștilor. Ultimul scandal este între Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, și Paula Herlo, unul dintre realizatorii reportajelor de la ”România te iubesc”difuzate duminica la Pro TV.

Marian Oprișan pare să piardă teren în bătălia cu Paula Herlo. Jurnalista a început să dezvăluie informații pe care nu le-a introdus în reportaj. Un exemplu este avertizarea unei vânzătoare, care i-a spus că ”e pericol aici”.

Paula Herlo a dezvăluit că Oprișan obișnuia să taie curentul în tot județul când televiziunile difuzau materiale care îl deranjau. Această practică este specifică primarilor PSD, care bagă transmisiunile televiziunilor locale pe tronsoane inconvenabile ale unor televiziuni.

Invitată joi în emisiunea „Vorbește lumea”, alături de colegii de la „România, te iubesc!” Rareș Năstase și Cosmin Savu, Paula a vorbit despre ancheta efectuată în județul Vrancea, cu care l-a înfuriat pe Marian Oprișan.

“Mi-am amintit o întâmplare foarte haioasă. Vedeam pe comentarii pe Facebook că “Sper să nu se taie curentul când se difuzează emisiunea”. Așa făcea. El, în trecut, când avea mult mai multă putere ca acum, dacă ştia că se difuzează ceva ce nu îi convenea, tăia curentul în judeţ,” a spus Paula Herlo.

“Chiar vorbeam cu jurnaliştii care nu îi erau comozi. Sunt zeci, sute de procese. Cu unul dintre ei, un jurnalist care a scris de afacerile sale, Sebastian Oancea, are inclusiv acum proces. E un mod de a acționa, prin care el crede că ne intimidează, dar pe noi nu ne intimidează,” a adăugat ea.

Duminică, 29 septembrie, „România, te iubesc!” a arătat problemele cu care se confruntă oamenii din Vrancea, județ cu un potențial uriaș, dar în care locuitorii au al 4-lea cel mai mic salariu mediu pe economie din ţară.

Potrivit jurnalistei, Oprișan a sunat-o înainte de difuzarea materialului despre Vrancea și a reproșat pe un ton răstit că este o „manipulare de tip ordinar” ce face Pro TV.

„Înainte de a ne trimite răspunsurile m-a și sunat, apăruse deja un promo cu începutul nostru de emisiune, erau acolo toate județele. Și a avut senzația că facem o comparație, adică în același reportaj vor intra toate cele cinci județe. M-a sunat să-mi spună că este o greșeală ce fac. I-am explicat că i-am alocat Vrancei o oră de emisiune, să stea liniștit. De aici discuția a divagat și a spus că tot ce facem noi este o manipulare de tip ordinar, ca să îl citez, că suntem în campanie electorală. I-am spus ca suntem jurnaliști și că nu facem politică.

M-a atacat la telefon, bineînțeles că emisiunea nu este vreun elogiu la adresa lui Marian Oprișan sau la adresa celor care au condus Vrancea pentru ca nu există vreun motiv să facem asta. Marian Oprișan zice ‘Vrancea arată bine’. Nu, nu arată bine, ca să fim foarte clari, cum zice el, să fim bine înțelesi”, a declarat Paula Herlo în avanpremiera emisiunii de duminică.