Dupã ce s-au stins disputele pe bugetele administraţiilor locale, iar primarii s-au consolat cu furtul PSD-ist, un coleg de partid al primãriţei Capitalei îi transmite cã bucureştenii nu sunt atât de proşti încât sã o mai voteze vreodatã. Orlando Culea, consilier general PSD, i-a transmis Gabrielei Firea o scrisoare deschisã în care îi reproşeazã tendinţa de a manipula oamenii cu minciuni.

Stimată colegă primar general al municipiului București, membru PSD (din păcate) și cetățean de conjunctură al Capitalei,

Văzând agresivitatea și încrâncenarea cu care împroșcați cu de toate, de la noroi la amenințări, în stânga și-n dreapta, în legătură cu alocările bugetare, nu pot decât să vă rog să vă ponderați ieșirile, să vă reconsiderați poziția și să nu mai manipulați cetățenii sugerând că aceștia sunt împărțiți, de către conducerea PSD, pe categorii de prezumtivi votanți, deoarece dumneavoastră sunteți aceea care ați procedat astfel din prima zi în care v-ați instalat confortabil în fotoliul de primar general. Credeți că puteți cumpăra loialitatea oamenilor cu vouchere de biciclete/trotinete, cu vacanțe în Grecia pentru vârstnici și pe litoralul românesc pentru cei tineri, cu tot felul de recompense pentru te miri ce, cu ochelari de vedere, cu bâlciuri și concerte neîntrerupte, cu pâine și circ? Vi se pare că suntem în perioada de decadență a Romei republicane, când plebeilor nemulțumiți li se ofereau spectacole de circ, la sfârșitul cărora primeau gratuit alimente? în sens general, a oferi paine și circ înseamnă a da maselor lucruri neînsemnate, pentru a le distrage atenția de la lucrurile reale. Vă recunoașteți în acestă trimitere la obiceiurile din antichitate? Ei bine, aflați că vi se potrivește perfect, doar că diferența constă în calitatea celor cărora vă adresați, așa că vă sfătuiesc să nu-i subestimați pe bucureșteni.
În 2018 unele dintre companiile municipale au beneficiat de cca. 90.000.000 euro ca majorare de capital, ceea ce reprezintă jumătate din suma alocată PMB în minus prin proiectul legii bugetului. Având în vedere că acestea au fost înființate de doi ani, că au trecut de etapa de organizare și că au fost înzestrate cu resursă umană de calitate îndoielnică din păcate, prin grija dumneavoastră și a apropiaților dumneavoastră, putem presupune că anul acesta nu vor mai avea nevoie de alocări de bani de la bugetul PMB, astfel că jumătate din problema supusă atenției publice cu atâta ipocrizie este rezolvată. Cât privește cealaltă jumătate, stă la îndemâna domniei voastre s-o rezolvați prin construcția bugetului astfel încât priorități să fie adevăratele probleme care stau în sarcina edilului, adică acelea pentru cetățeni, nu pentru bunăstarea proprie și a apropiaților.
Am observat că ați adus vorba de competiție. Ei bine, nu sunteți calificată să folosiți acest termen pentru că dumneavoastră nu ați fost un competitor niciodată, ci o persoană privilegiată căreia PSD, prin munca a mii de membri, i-a pus în brațe diverse demnități pe care dovediți cu fiecare zi ce trece că nu le-ați meritat, așa încât, dacă nu sunteți capabilă de recunoștință, măcar aveți decența să vă abțineți de la atacuri și insinuări de natură a manipula atât opinia publică cât și membrii partidului care v-au făcut mare.
Orlando Culea, consilier general al municipiului București