Filiala PNL Sector 2 a decis înființarea unui Centru Educațional care vine în sprijinul părinților și al copiilor din sectorul 2, dar şi din București. Potrivit liderului filialei, Monica Anisie, toți elevii din București se pot înscrie până la data de 1 octombrie 2019. Proiectul educational a fost dezvoltat de Monica Cristina Anisie și viceprimarul liberal al Primăriei Sectorului 2, Dan Cristian Popescu și simpatizanți ai filialei.

Filiala PNL Sector 2 se poate lăuda cu 84 de profesori liberali din învățământul preuniversitar. Practic, toți elevii din București pot beneficia în cadrul acestui Centru Educațional de o pregătire gratuită, pentru examenele naționale, bacalaureat, concursuri și olimpiade.

Noul lider al PNL Sector 2, Monica Cristina Anisie, este de peste 20 de ani profesor de limba și literatura română. Ea nu a putut să nu se implice într-un proiect educațional de o asemenea amploare. Susținut de un profesor de matematică, viceprimarul Dan Cristian Popescu, acest demers nu are cum să nu reușească. Pentru prima dată, după mulți ani, Filiala PNL Sector 2 are, prin liderii săi, o viziune unitară inclusiv în domeniul educational.

Educația la 2 sau Educația la pătrat

Monica Cristina Anisie (președinte PNL Sector 2) spune că s-a gândit la acest proiect pentru că PNL are o importantă resursă umană, preponderent din domeniul educației. ”Sunt 84 de profesori din învățământul preuniversitar, afiliați la noi la partid și șapte profesori universitari, și ne-am gândit că, în felul acesta, putem să îi ajutăm pe copiii din sectorul 2, dar și pe cei din alte sectoare, porțile proiectului fiind, de altfel, deschise pentru copiii din toată Capitală”, spune Anisie. Ea spune că profesorii care vor face voluntariat sunt persoane cu experiență în propunerea de subiecte la examenele de Evaluare Națională, dar și Bacalaureat. ”Avem în vedere atât disciplina de limbă și literatură română, dar și matematica, fizica, istoria și chimia, disciplinele socio-umane sau informatica, obiecte de studiu pe care elevii le susțin atât la examenul de Bacalaureat, dar și la Evaluarea Națională”, mai spune Anisie.

Liderul PNL Sector 2 și viceprimarul Dan Cristian Popescu încă oscilează cu privire la denumirea proiectului. ”Centrul Educațional se va numi Educația la 2 sau Educația la pătrat pentru că ne dorim să devină și un Centru de (re)creație activă pentru copiii din sector”, spune Monica Anisie. Ea este profesor de limba și literatură română, cu vastă experiență. Anisie a lucrat și în administrația centrală. A fost inspector, director în Ministerul Educației și secretar de stat în acest minister.

„Vom realiza, gratuit, voluntar, o pregătire adecvată pentru examenele naționale, evaluare și bacalaureat, dar și pentru olimpiade”, promte Anisie.

În această perioadă, se realizează o campanie de recrutare a tinerilor, a copiilor, care își doresc să participe la acest proiect.

Campanie de recrutare

Începând cu 9 septembrie, a început campania de recrutare a copiilor și de informare a cetățenilor pe marginea acestui proiect. Campania de recrutare se va încheia pe data de 1 octombrie. Părinții vor fi informați de faptul că un asemenea proiect a fost realizat în sprijinul elevilor şi părinţilor. ”Ne dorim să promovăm, însă, ideile liberale și copiii trebuie să creadă că mai există valoare, respect și dreptate în această țară. Perioada de recrutare a tinerilor care vor să participe la aceste activități este între 9 septembrie și 1 octombrie, iar pe 5 octombrie vom deschide, în mod oficial, Centrul Educațional. Apoi vom realiza ore gratuite de pregătire suplimentară pentru Evaluare Națională și Bacalaureat, dar şi pentru olimpiade și concursuri. Vom realiza, de asemenea, ore de consiliere și orientare școlară pentru că atât elevii, cât și părinții, au mare nevoie în ziua de astăzi, de construcția unui parcurs educațional corect pentru copiii lor. Se vorbește foarte mult, din păcate, s-a dat, de altfel, și un Ordin de ministru, ca toți elevii care vor lua note sub cinci la evaluarea națională trebuie să meargă spre învățământul profesional. Ce vrem să facem? Să facem un învățământ profesional de foarte slabă calitate?”, a mai comentat Monica Anisie.

Academia Copiilor a fost primul pas

La conducerea PNL Sector 2 se află un profesor de română și un profesor de matematică, viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

”Proiectul pe care îl lansăm la sediul PNL Sector 2, în coordonarea doamnei Monica Anisie, președintele filialei, și a mea, vine, practic, în continuarea demersurilor făcute și la nivelul Administrației Publice Locale, de către consilierii liberali, printre care mă număr, eu fiind, de altfel, și viceprimarul sectorului 2. Am susținut, prin toate demersurile noastre, Educația în acest sector. Am susținut investițiile în școli, având acum, la început de an școlar, 14 unități de învățământ reabilitate complet. Ele se „bat”, la capitolul dotărilor și al calității materialelor folosite, cu cele mai competitive și moderne unități de învățământ din Europa. Este adevărat că am promovat și susținut Academia Copiilor, un proiect amplu, cu cursuri după terminarea orelor, finanțat de Primăria Sectorului 2. Aceste ore suplimentare vin în completarea programei școlare pe care o pune la dispoziție Ministerul Educației. Din păcate, părinții și copiii resimt nevoia unor cursuri suplimentare, pentru că modul în care Ministerul Educației organizează învățământul are serioase carențe. Ne-am fi dorit ca, în cadrul școlii, copiii să facă tot ce este necesar pentru a nu mai sta, după ore, la alte cursuri și meditații sulimentare.

Pentru că se resimte acut această nevoie pe piața educației, Primăria Sectorului 2, prin consilierii PNL, a promovat acest program care are, astăzi, 37.000 de copii înscriși, care vor participa, de altfel, la cea de-a doua ediție a Academiei Copiilor. Vedem principala lacună a societății în care trăim, lipsa educației de calitate. Această lipsă se simte acut în toate domeniile, de la lipsa specialiștilor până la politicieni slab pregătiți, și credem că orice implicare în această direcție este una benefică. De aceea mulțumesc și eu colegilor care, voluntar, vor tine aceste cursuri și vor contribui la ameliorarea acestui aspect esential în viața oricărei comunități: educația”, a precizat Dan Cristian Popescu.