Tribunalul București l-a condamnat pe medicul Gheorghe Burnei la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită (21 de fapte). Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Medicul a mai fost condamnat și la plata unei amenzi de 150.000 de lei.

În decizie se mai arată că: „Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile la una dintre următoarele două entităţi: SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA Sector 5 şi Direcţia Generală de Poliţie Comunitară Sector 1 Bucureşti, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Confiscă de la inculpatul Burnei Gheorghe sumele de 3250 Euro şi 21.800 lei”.

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie, acuzat de mai multe infracțiuni de luare de mită. Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate. Anchetatorii au găsit în biroul medicului de la spitalul „Marie Curie” sumele de 13.343 de lei, 5.015 de euro şi 750 de dolari, bani ce ar fi fost primiţi de la părinţii copiilor operaţi, drept mită.