O echipă de medici din România a plecat ȋn Italia să ajute în lupta împotriva coronavirusului, în zona Lombardia. Voluntarii au fost transportați cu o aeronavă militară la Milano.

Echipa, formată din 14 persoane, selectate pe bază de voluntariat, va acționa la Milano, timp de 14 zile. Ajutorul României vine în baza Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române efectuează astăzi, 7 aprilie, un zbor pe ruta București - Timișoara -Milano, pentru a transporta o echipă formată din medici și asistenți medicali români”, transmite MApN.

Aeronava militară a decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu patru medici și asistenți medicali la bord. La Timişoara, aeronava va face o escală pentru a se îmbarca încă 10 membri ai echipei medicale, care este însoțită de un ofițer de legătură din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Medicii noștri vor sprijini sistemul medical italian, în contextul măsurilor de combatere a epidemiei COVID-19. Italia este cea mai afectată țară din Europa de această pandemie.