Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. Procurorii italieni s-au dus la spitalul din Italia, unde fiul președintelui LPF este internat și i-au comunicat acest aspect, la solicitarea omologilor din România.

Totul vine după ce Iorgulescu Jr. s-a trezit din comă, în urma accidentului rutier pe care l-a provocat pe 8 septembrie, în urma căruia și-a pierdut viața un tânăr de 25 de ani, care era și tată.

În acest moment, există mai multe variante pentru audierea sa. Una ar fi ca Mario Iorgulescu să fie audiat prin comisie rogatorie, însă există posibilitatea și ca procurorii din România să se deplasaze în Italia. O altă variantă ar fi ca aceștia să aştepte ca Iorgulescu să revină în ţară.

De la data de 8 septembrie, când s-a produs accidentul și până pe 20 septembrie, când Mario Iorgulescu a fost transferat de la spitalul Elias la un alt spital din Italia, ancheta procurorilor a fost in rem.

Astfel, Mario Iorgulescu este cercetat penal pentru ucidere din culpă și conducerea autoturismului sub influența alcoolului și a drogurilor.

Cum s-a produs accidentul

Mario Iorgulescu a fost dus duminică, 8 septembrie, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Elias de către un echipaj SMURD, după ce a fost implicat într-un grav accident rutier.

Aflat la volanul unui autoturism marca Aston Martin, în valoare de 300.000 de euro, tânărul de 24 de ani a a pierdut controlul asupra volanului pe Șoseaua Chitilei, dinspre Centura Capitalei către Pod Constanța, a intrat pe contrasens și s-a izbit de un alt autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 25 ani, care a murit pe loc.

După impact, ambele mașini au ieșit de pe carosabil, iar prima dintre ele a luat foc la compartimentul motor. În urma impactului, fiul lui Gino Iorgulescu a fost transportat la spital. Poliţia a anunţat încă de atunci că pe numele vinovatului va fi deschis un dosar penal.

Alcoolemia lui Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu, fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, a avut o alcoolemie de 1,96 g/l alcool pur în sânge și a consumat cocaină, când a fost implicat în accidentul care a dus la decesul unui tânăr de 24 de ani.

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări in rem cu privire la infracțiunile de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și substanțelor psihoactive.

Conform buletinului de analiză toxicologică rezultă că unul dintre conducătorii auto avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la momentul primei prelevări a mostrelor biologice și de 1,76 g/l alcool pur în sânge la momentul celei de-a doua prelevări, urmând a se dispune calculul retroactiv al alcoolemiei”, a declarat Călin Radu Bogdan, reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Aceeași sursă susține că fiul președintelui LPF a fost depistat pozitiv pentru cocaină.