Tribunalul București a decis, vineri, că Mario Iorgulescu poate fi arestat preventiv, pe o perioadă de 30 de zile. Fiul președintelui LPF se află încă într-o clinică din Italia după ce a produs un accident rutier, în care o persoană a decedat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Curta de Apel Bucureşti.

Mario Iorgulescu este urmărit penal pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Pe 5 martie, Tribunalul București a admis propunerea procurilor de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pentru Mario Iorgulescu. Iar pe 7 martie, Curtea de Apel București a anulat mandatul de arestare în lipsă pe numele său.

Potrivit procurorilor, în septembrie 2019, Mario Iorgulescu a produs un grav accident auto, fiind sub influenţa alcoolului şi după ce a consumat cocaină. Având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, intenţionând să se deplaseze din satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, spre un club din Parcul Herăstrău, Mario Iorgulescu a condus un autoturism marca Aston Martin model DBS, cu o viteză ce depăşea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, şi a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecţia dintre Şos. Chitilei şi str. Teodor Neagoe.

Anchetatorii explică faptul că Mario Iorgulescu a accelerat până la 162 de km/h, în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, după care a urcat maşina cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism marca Audi, condus de un bărbat, care a decedat pe loc.