Neculai Onțanu, fostul primar al sectorului 2, se dă mare expert ȋn securitate națională, ȋntr-o postare de Facebook plină de jigniri, dar și de greșeli gramaticale. Fostul edil, care face parte din seria generalilor “de carton”, cu grade luate pe servilism politic, dă indicații despre cum ar trebui să procedeze autoritățile ȋn lupta cu virusul COVID-19 și ȋi face “handicapați” și cu “retard psihic” pe cei care au dorit implicarea armatei ȋn această luptă.

“Isterizații și oamenii cu retard psihic se pare că au învins. Au cerut armată pe străzi.

Vedem aproape cu o frenezie inadmisibilă cerința intervenției armatei în criza actuală a Coronavirusului. Sunt cei cu evident handicap cei care își doresc, fără să știe de ce, acest lucru. Armata nu alergă și nici nu împușcă coronavirușii”, a scris Onțanu pe grupul de Facebook “Onțanu pentru Sectorul 2”.

Dacă ar fi să ne luăm după teoria lui Onțanu, nu doar românii și autoritățile de la noi au “retard psihic”, ci și pe partenerii noștri din alte țări care au apelat la forța armatelor naționale ȋn criza provocată de pandemia de coronavirus. Israelul a scos militarii ȋn stradă pentru a ajuta poliția, Marea Britanie folosește armata pentru a transporta echipamentele de protecție către angajații din sănătate, Germania ȋși mobilizează rezerviștii, ȋn Elveția armata se pregătește să acorde sprijin spitalelor, iar ȋn Bulgaria, Serbia, Moldova și alte state armatele patrulează pe străzi pentru a asigura ordinea publică. Practic, toți liderii acestor țări sunt niște “handicapați” pentru Onțanu.


Și pentru ca imaginea imposturii să fie completă, marele “doctor” ȋn științe militare și informații, acuzat că și-a plagiat teza de doctorat, ne arată că nici cu gramatica limbii române nu e tocmai prieten. “Lăsați armata ȋn cazărmi. Nu o compromite-ți”, ȋși ȋncheie Onțanu, apoteotic, postarea.


Postare-ontanu2

Tulburările comportamentale, precum paranoia, agitația și agresivitatea sunt semne de demență, la vârste ȋnaintate, spun medicii. La 71 de ani, Onțanu are toate simptomele, așa că ȋl sfătuim să meargă degrabă la un control psihiatric, ȋn loc să stea să jignească oamenii pe Facebook.