Din dorința de a-l ataca pe viceprimarul Dan Cristian Popescu, candidatul USR ȋn Sectorul 2, Radu Mihaiu, a afirmat ȋntr-o dezbatere electorală live, că mai multe școli din sector nu apă rece sau caldă. Minciuna a fost demontată rapid de Popescu, care și-a acuzat adversarul că sperie elevii și părinții ȋnainte de ȋnceperea noului an școlar.

Imediat după terminarea dezbaterii din studioul Libertatea, Dan Cristian Popescu, viceprimar și candidat PSD la Primăria Sectorului 2, a mers la Școala 66, unde Mihaiu a spus că nu este apă.

“Suntem la școala 66 din sectorul 2 și, așa cum v-am spus, tot ceea ce a declarat candidatul USR sunt niște minciuni.

Avem toate mijloacele de prevenție și avem și apă calda si rece. Nu se simte căldura prin video, dar minciuna se vede de la o poștă.

Îi cer lui Radu Mihaiu să își ceară scuze tuturor părinților pe care i-a îngrijorat prin această minciună. (…) În sectorul 2 educația este pe primul loc, pentru că acasă, oamenii contează” a fost răspunsul, filmat live, pe care Dan Cristian Popescu i l-a dat lui Radu Mihaiu, candidatul USR.

Popescu a verificat situația și din celelalte unități de ȋnvățământ din sector, despre care candidatul USR a spus că nu sunt pregătite pentru ȋnceperea noului an școlar și a făcut publice adresele.

“Candidatul USR la Primăria sectorului 2, rămas fără argumente în cadrul unei dezbateri electorale la care a participat astăzi alături de mine, a mințit în direct, anunțând că în sectorul 2 sunt unități de învățământ fără apă caldă sau rece.

Un asemenea delir demagogic nu poate rămâne fără răspuns, mai ales că suntem cu doar 3 zile înaintea începutului de an școlar, iar părinții sunt speriați și confuzi din cauza haosului creat de cei din guvern.

Aveți mai jos adrese de la toate unitățile de învățământ menționate de candidatul USR, prin care se demontează manipularea pusă la cale de acest individ. Toate unitățile de învățământ de #Aca2ă au apă caldă și rece și toate măsurile de prevenție și protecție implementate. Mai mult, suntem în curs de implementare inclusiv a măsurile pe care PNL, partidul care îl susține pe candidatul USR, le-a asumat public, dar nu a fost în stare să le gestioneze.

Să induci panica în rândul copiilor și părinților, în plina pandemie, în speranța obținerii unor voturi, arată nu doar disperare, dar și un caracter josnic. Pentru acest candidat, nu oamenii contează, ci intersele străine pe care le va susține dacă ajunge primar. Din fericire pentru noi toți, acest lucru nu se va întâmpla.

Aștept scuzele, domnule candidat, așa cum ați promis că veți face dacă dezinformați cetățenii”, a scris Popescu pe Facebook.

Ȋn dezbaterea din studioul Libertatea, Radu Mihaiu a ȋncercat constant să ȋl atace pe actualul viceprimar, dar nu a reușit să vină cu dovezi pentru a-și susține acuzele. Mai mult, candidatul USR nu a prezentat niciun proiect important pe care l-ar avea pentru Primăria Sectorului 2.