Ministrul de Interne din Guvernul PNL, Marcel Vela, a anunțat că se va implica în găsirea celor mai bune soluții pentru fluidizarea traficului din capitală. În acest sens, ministrul va avea discuții și cu primarul Firea.

"Am cerut Poliției Rutiere acțiuni de fluidizare în parteneriat cu toate autoritățile, astfel încât cetățenii să circule în siguranță și să stea mai puțin timp în trafic. Am în plan o întâlnire cu consilierii generali, cu primarul, pentru a clarifica ce face Comisia de Sistematizare Rutieră, că se întâmplă în București este de neacceptat.
Un bucureștean trăiește în trafic 2 ore pe zi, înmulțiți cu 30 de zile și 12 luni și o să vedeți că stă două luni în trafic. Este inacceptabil. Vă spun cu experiență de primar că măcar parte din probleme pot fi rezolvate printr-o reorganizare a traficului în București", a declarat ministrul.

"În București traficul este infernal din cauza unora care nu gândesc. De la miniștri până la primarul general, îi aveți pe Google, puteți să îi căutați", a punctat Vela.

Vela susține că suplimentarea echipajelor de poliție rutieră nu va rezolva problema traficului, fiind necesare măsuri mai ample, care implică și responsabilitatea municipalității.

"Indiferent câți polițiști rutieri aduce MAI în stradă, problemă există în continuare. Doresc să clarificăm și probleme de fond, să găsim acele cauze care pot fi eliminate".