Guvernul Cehiei a hotărât să închidă granițele țării pentru cetățenii care vin din țările puternic afectate de coronavirus. Decizia face parte dintr-o serie mai lungă de măsuri anunţate în cadrul stării de urgenţă care a fost decratată pentru 30 de zile.

Premierul Andrej Babis a explicat că cetăţenii a 15 ţări afectate puternic de pandemia de coronavirus nu vor mai putea intra în ţară. De asemenea, cehii nu vor putea călători în ţările considerate cu risc ridicat de infecţie precum China, Coreea de Sud, Iran, Italia, Franţa, Spania, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Norvegia şi Danemarca.

În interiorul Cehiei, evenimentele cu peste 30 de participanţi au fost interzise, iar restaurantele şi barurile vor fi închise în intervalul 20.00 – 06.00.

În Cehia au fost confirmate 109 cazuri de infecţie cu COVID-19.

Și Guvernul ungar a decretat stare de pericol. Printre cele mai importante măsuri anunţate se numără interdicţia de intrare în ţară a persoanelor care vin din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran. Nimeni din cei care vin din aceste ţări nu poate intra pe teritoriul Ungariei, în afară de cetăţenii maghiari.


Urgență epidemică a fost decretată și în Polonia. Măsura permite Guvernului să dispună suspendarea unor activități de lucru, să organizeze personalul medical dar și să interzică adunările publice și să impună restricții de circulație. În Polonia au fost înregistrate până în acest moment 51 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.