Consiliul Local al Sectorului 2 a aprobat o hotărâre prin care terasele se vor putea extinde și pe trotuarul aferent localului. Astfel, vor fi mai multe locuri pentru clienți și, ȋn același timp, va fi mai ușor de respectat distanțarea socială impusă de autorități ȋn contextul pandemiei de coronavirus.

Proiectul a fost depus de viceprimarul liberal Dan Cristian Popescu.

“Proiectul meu de hotărâre prin care se modifică și completează condițiile privind modalitatea de funcționare a teraselor a fost votat în ședința Consiliului Local Sector 2.

Pentru a diminua efectele negative ale pandemiei COVID-19 asupra industriei HoReCa am inițiat proiectul prin care, pe raza sectorului 2, terasele se vor putea extinde și pe trotuarul aferent localului, fără a afecta circulația pietonilor”, spune viceprimarul.

Această măsură este una benefică nu doar pentru clienți, ci și pentru antreprenorii din domeniu, afectați puternic de criză ȋn ultimele 2 luni.

“În București sunt 31.000 de angajați din localuri și societăți de catering, care riscă să-și piardă locul de muncă. Acestora li se adaugă cei din hoteluri și personalul adiacent. Mai mult, odată cu deschiderea restaurantelor, terasele vor deveni spații mult mai sigure pentru noi toți, în această perioadă de criză sanitară. Prin acest proiect ajutăm industria HoReCa, cel mai greu încercat segment al economiei românești.

#Aca2ă susținem mediul privat, dar venim, în primul rând, în întâmpinarea locuitorilor din sectorul 2 prin această măsură. După două luni și jumătate de restricții, vom avea un spațiu suplimentar pentru recreere și petrecere a timpului liber”, susține Dan Cristian Popescu.

Vă reamintim că Guvernul a decis redeschiderea teraselor din România de la 1 iunie.