Unul dintre cele mai cunoscute magazine din Capitalã pânã în 1989 a fost şi centrul comercial Bucureşti. Astãzi, 5 decembrie 2018, el a fost demolat. Proprietarii olandezi vor reconstrui o clãdire de birouri.

Pânã In 1989, magazinul Bucureşti, era un reper în Capitalã. Ulterior, clãdirea a fost abandonată si a ajuns o ruină. Clădirea a fost cumpărată la finalul lui 2013 de doi investitori olandezi cu peste 4 milioane de euro de la moştenitorii familiei Bunescu, cea care a fondat magazinul în urmă cu aproape un secol.

Magazinul Bucu reşti, mai exact clă direa din centrul istoric al Capitalei, a fost demolatã, urmând sã fie reconstruit un bloc pentru birouri în prima parte a anului vii tor. De lucrare se va ocupa compania de project management şi consultanţă în construcţii Vitalis Consulting. Aceasta va asigura şi servicii de cost management, mana gement de şantier şi servicii de siguranţă.

Clădirea va avea cinci niveluri de retail şi două de birouri, iar la ultimul etaj va fi un spaţiu HoReCa, cel mai probabil restaurante. Clădirea originală avea tot 8 etaje, iar mozaicul original va fi păstrat.

„Magazinul Bucureşti este o amintire a unor vremuri de aur, fiind unul dintre cele mai vechi şi cunoscute magazine din Capitală, locul unde se putea găsi orice, de la haine şi accesorii la camere foto, instrumente muzicale şi electro casnice“, spun oficialii Vitalis. Ei adaugă că această clădire are o suprafaţă totală de 4.235 mp şi este amplasată pe bulevardul I.C Brăitanu, în sectorul 3 al Capitalei. „Această clădire este amplasată într-o zonă protejată - numită zona protejată nr. 04 a bulevardului modernist Magheru. Fiind amplasată pe bulevardul I.C. Brătianu la numărul 36, această clădire se află în inima Bucureştiului, la 290 de metri de staţia de metrou Piaţa Unirii şi la 500 de metri de staţia de metrou Universitate“, citeazã ZF.